04/02/2020

Les regidores de Turisme i Consum Sostenible incideixen en la qualitat de la cuina castellonenca i reivindiquen el seu valor com a atractiu

El Grau acollirà del 7 de febrer al 8 de març les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera, en les quals participen 12 restaurants del districte marítim. Les regidores de Turisme i de Consum Sostenible, Pilar Escuder i Mary Carmen Ribera, respectivament, han presentat hui la iniciativa mitjançant la qual es posen en valor els productes locals.

Escuder ha destacat que «aquestes jornades gastronòmiques difonen la qualitat dels aliments locals i l'excel·lent cuina dels restaurants del Grau i de Castelló». La regidora ha incidit en el pes del producte local com a element dinamitzador del turisme. «Productes com les nostres galeres són un reclam per a atraure turisme fins a la nostra ciutat», ha valorat. Per la seua part, Ribera ha subratllat el caràcter sostenible dels productes que componen la carta d'aquestes jornades. «Són aliments de proximitat obtinguts i cuinats a Castelló», ha assegurat la regidora de Consum Sostenible.

Les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera constitueixen una oportunitat per a catar una àmplia varietat de plats protagonitzats per aquest crustaci. Tots els establiments participants serveixen un menú amb dos entrants, dos plats principals emprant galeres i postres per un preu d'entre 26 i 33 euros en funció del restaurant. En aquesta edició participen Casa Santiago, La Trucha, Nou Escull, Casa Lola, La Ola, Brisamar, Casa Juanito, Tasca del Puerto, La Ballena, Mediterráneo, Ri&Co Bistró i Hotel Golf Playa.

La suma de tots aqueixos restaurants conforma un variat menú amb el qual dinamitzar l'oci i el turisme gastronòmic castellonenc. En ell destaquen plats com la crema de galeres amb castanyes i carxofa, galeres amb alls tendres al rom, cruixent, croquetes casolanes i all i pebre amb galeres.

Esdeveniments com les Jornades Gastronòmiques de la Galera reforcen l"aposta de l'Ajuntament amb els productes de proximitat i els nous models de consum sostenible, recollit en l"Acord de Fadrell.