22/02/2016

inauguracion congreso gastronomia y vino (1).jpg

L'alcaldessa atribueix al sector un paper "clau" per a la dinamització econòmica en la inauguració del congrés Gastronomia&Vi

Castelló ha inaugurat la segona edició del Congrés Gastronomia&Va venir que reuneix a prestigiosos xefs del panorama nacional. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit a la jornada d'obertura en la qual també ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta. Marco ha subratllat que amb aquesta iniciativa "Castelló es converteix en capital de la gastronomia, en un esdeveniment marcat per l'aposta per l'excel•lència per a ajudar a l'impuls i al desenvolupament del turisme".

Fins a dimecres que ve, Castelló difondrà "el treball d'uns cuiners que han sabut elevar la categoria de la cuina espanyola", ha assenyalat l'alcaldessa, qui a més ha qualificat de "extraordinari" el "potencial de la nostra gastronomia i, per açò, tenim l'obligació de convertir-ho en un element de promoció dels nostres valors turístics".

Marco ha assegurat que "Castelló té una gastronomia de qualitat i hem de promocionar-la adequadament perquè es convertisca en un atractiu turístic de primer nivell. Per açò, és tota una satisfacció per a l'Ajuntament contribuir a l'organització de congressos com aquest, que promou la difusió de la cultura gastronòmica". Així mateix, ha insistit que la gastronomia és un "sector clau per a la dinamització econòmica".

"La qualitat del nostre producte turístic necessita especialització, formació i promoció per a aconseguir aqueixos nous objectius que ens proposem. Des del Govern municipal estem oberts a la cooperació amb les institucions i els organismes que treballen a oferir una formació de qualitat", ha defensat. En aquest sentit, l'alcaldessa de Castelló ha destacat la labor desenvolupada des del Centre de Desenvolupament Turístic i des del Centre Universitari de Gastronomia i Management Culinari Gasma, que acull l'última jornada del congrés, perquè "la col•laboració entre les empreses turístiques, les institucions acadèmiques i les administracions públiques pugues i deu oferir granes satisfaccions per a tots".