03/04/2017
L'alcaldessa assegura que Castelló "té una gran oportunitat per a atraure cada vegada més turistes" en l'obertura del III Congrés Gastronomia & Vi.
Castelló aspira a obrir-se un lloc cada vegada major en el turisme gastronòmic. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha confirmat "l"aposta de l'Ajuntament de Castelló per la difusió de la cultura gastronòmica" perquè "el potencial de la nostra gastronomia és extraordinari i hem de treballar de forma coordinada per a obtenir els millors resultats per al sector". Així s'ha pronunciat la primera edil durant l'acte d'obertura del III Congrés Gastronomia & Vi, en el qual també han participat Juan Llantada, tècnic de promoció de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), i el xef amb Estrella Michelín Miguel Barrera.
Marco ha apuntat que "el pla estratègic de turisme, ara en fase de redacció, serà la plataforma per a la promoció de l'atractiva oferta gastronòmica de Castelló". A més, l'alcaldessa ha subratllat que la Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica i el Patronat Municipal de Turismo, dirigits per l"edil Patricia Puerta, estan realitzant accions de promoció per a posar en valor la nostra gastronomia. "Iniciatives com aquest Congrés Gastronomia & Vi reben l'impuls necessari per a consolidar-se en l'oferta formativa i de promoció del sector", ha afirmat.
En paraules de la primera edil, "la qualitat del nostre producte turístic necessita especialització, formació i promoció per a aconseguir aqueixos nous objectius que ens proposem" i ha assegurat que "tenim una gran oportunitat per a atraure cada vegada més a un major nombre de turistes. Tenim els recursos adequats. Ara ens falta seguir incrementant els esforços en dinamització i diversificació del producte turístic".
Per la seua banda, el tècnic de promoció de l'AVT, Juan Llantada, ha recordat que cada vegada més el turisme gastronòmic guanya pes a l'hora de triar destinació turística. Així, ha apuntat que "un 12% dels turistes que visiten Espanya ho fan per la seua gastronomia" perquè els turistes "cerquen sensacions i experiències a l'hora de triar la seua destinació".
El xef Miguel Barrera, el primer a aconseguir una Estrella Michelín a Castelló amb la seua proposta gastronòmica de Cal Paradís, a la Vall d'Alba, ha destacat que "Castelló cada vegada es coneix més per la seua oferta gastronòmica i, a més, amb el gran avantatge de disposa de productes de mar i muntanya que permet diversificar l'oferta i arribar a més públic". Barrera ha destacat també que iniciatives com aquest Congrés de Gastronomia & Vi ajuden a "augmentar la qualitat dels restauradors de les nostres comarques".
El III Congrés Gastronomia & Vi reuneix fins al dimecres a 200 professionals de la cuina, el vi i la restauració que han completat l'aforament oferit. Aquesta tercera edició compta amb la participació de 10 xefs amb Estrelles Michelín i altres cuiners de prestigi els qui, a través de ponències, showcooking, degustacions i tallers, mostren les últimes tendències i posarà en sintonia als professionals del sector que compartiran la seua experiència amb un públic professional i local.