11/09/2016

160907 semana movilidad (9).jpg

L'edil Rafa Simó explica que dos equips competiran per desenvolupar el millor prototip generador d'energia usant bicicletes.

La Setmana de la Mobilitat, que organitza l'Ajuntament de Castelló del 15 al 22 de setembre, incorpora la primera edició del concurs éBRICKbike que té com a objectiu el disseny i fabricació de prototips per a generar electricitat mitjançant l'esforç físic humà "de manera que es puga conscienciar a la ciutadania sobre el cost de l'energia", ha subratllat el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, qui ha agraït a l'equip de l"éBRICKhouse de la Universitat Jaume I la seua implicació en la Setmana de la Mobilitat amb l'organització d'aquest concurs.

Aquesta primera edició del concurs éBRICKbike comptarà amb dos equips que competiran per obtenir el millor prototip generador d'energia. No obstant açò, el premi es concedeix en forma de finançament previ, és a dir, una vegada seleccionats ja se'ls ha adjudicat 650€ per a finançar folgadament el prototip.

Els equips assemblaran i ultimaran els prototips durant el transcurs de la Setmana de Mobilitat de Castelló, de cara al públic, exposant les seues idees als assistents. Simó ha destacat que "va a ser una competició molt interactiva amb la ciutadania, amb la intenció de contagiar l'interès per la tecnologia, la sostenibilitat i la innovació que requereix aqueix nou concepte de ciutat intel·ligent al que hem de dirigir-nos".

Ecomove i Renoveu-vos so els dos equips que competiran en aquesta primera edició. L'equip Ecomove està format per dos estudiants, un d'enginyeria multimèdia i l'altre de mecànica d'automoció. El seu prototip és una bicicleta amb una bateria incorporada que s'anirà carregant a mesura que l'usuari la utilitza, ja siga de forma estàtica (gràcies a un cavallet) o mentre se circula amb ella. Posteriorment, la bateria pot ser extreta i amb ella alimentar qualsevol component que es connecte per USB o qualsevol electrodomèstic amb presa de 12V.

L'equip Els Renoveu-vos està format per dos professionals, un de la mecànica d'automoció i l'altre és electromecànic. El seu prototip és una bicicleta amb una caixa d'alimentació autònoma amb presa de corrent altern i contínua que s'anirà carregant a mesura que l'usuari pedaleja ja siga de forma estàtica (gràcies a un cavallet) o mentre se circula amb ella. També incorpora un motor per a la roda davantera i se li podrà acoblar un panell solar fotovoltaic.

Tot aquell ciutadà que vulga presenciar en directe el muntatge final dels prototips solament haurà d'acostar-se a l"stand de l'equip éBRICKhouse durant la Setmana de la Mobilitat, tant en l'àgora de la UJI (els dies 15 i 16 de setembre) com en la plaça Major (del 19 al 22 de setembre), en tots dos emplaçaments de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00 hores.

Aquest concurs sorgeix del projecte éBRICKhouse, un equip multidisciplinari de 20 estudiants i professors de la Universitat Jaume I que està reconstruint de manera permanent en el campus de Riu Sec el prototip millorat de casa solar que es va exhibir en Solar Decathlon Europe en 2014. Els prototips de la éBRICKbike quedaran exposats en la éBRICKhouse després de la seua inauguració el 24 i 25 d'octubre.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha recordat que la Setmana de la Mobilitat de Castelló inclou prop de 50 actes entre el 15 i el 22 de setembre entre els quals destaquen el Dia sense Cotxes, una bicicletada escolar, un cicle de xarrades sobre sostenibilitat, accessibilitat, etcètera.