28/05/2017

Ali Brancal 2(1).jpg

Especialistes d"Adicae assessoraran els clients de les possibles clàusules abusives i comissions indegudes que amaguen els seus préstecs.

La Regidoria d'Habitatge, dirigida per la vicealcaldessa i regidora, Ali Brancal, ha programat una jornada d'informació i assessorament sobre hipoteques que se celebrarà el pròxim 31 de maig a les 18 hores. La iniciativa està organitzada en col·laboració amb l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances d'Espanya (Adicae) a la Comunitat Valenciana, l'entitat de defensa dels consumidors més representativa del sector financer. El seu títol genèric, 'Allò que no saps de la teua hipoteca i no et vares atrevir a preguntar al teu banc', dóna una idea molt aproximada dels seus objectius i propòsits.

La trobada, que tindrà lloc a la Cambra Agrària de Castelló, ubicada al número 16 de l'avinguda del Lledó, té un caràcter eminentment pràctic. Assessors i especialistes d'Adicae resoldran els dubtes dels consumidors sobre les hipoteques que tenen contractades i les revisaran per tractar de discernir si contenen alguna clàusula abusiva i, si cal, com reclamar la seua eliminació a l'entitat financera corresponent. "A més de la tasca d"assessorament, es tracta de dotar els ciutadans i ciutadanes d'eines perquè sàpiguen distingir si la seua hipoteca, o aquella que tenen previst subscriure, amaga clàusules o comissions indegudes, o contractes vinculants que no són obligatoris quan es firma un préstec d"aquest tipus", assenyala Ali Brancal, vicealcaldessa i regidora d'Habitatge.

Aquesta jornada dóna continuïtat a l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament i Adicae que es va iniciar al juny del 2016, en virtut del qual els veïns i veïnes de la ciutat han pogut consultar qualsevol problema relacionat amb l"habitatge, cada últim dijous del mes, a l'Oficina Municipal de l'Habitatge.

En els últims mesos els consumidors han aconseguit grans avanços en la defensa dels seus drets en aquest camp, especialment amb la derogació de les anomenades clàusules sòl. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va resoldre el desembre del 2016 que són abusives i, per tant, il·legals. La banca s"ha vist obligada a tornar als particulars uns 4.000 milions d"euros, quantitat que ja ha sigut satisfeta en part.