31/03/2018

pascua1.jpg

El Campus de Pasqua del Planetari se celebrarà del 6 al 9 d"abril, i els tallers per a públic familiar del 3 al 6 d"abril.

La Regidoria de Cultura, a través del Planetari de Castelló, proposa unes vacances infantils, científiques i molt completes per a xiquets i xiquetes. D"una banda, del 6 al 9 d"abril pels matins en horari de 9.00 a 14.00 hores, tindrà lloc el Campus de Pasqua del Planetari que està dedicat a xiquets i xiquetes d"infantil i primària. L"aforament a aquesta activitat gratuïta està limitat a 50 places, i per a participar cal inscriure"s en la web de Sagals. Les activitats del campus estan orientades a les ciències, de mode que encaixen en el context de les instal·lacions i aporten l"experiència del Planetari en aquest tipus d"activitats.

A més, el Planetari ofereix tallers per a públic familiar del 3 al 6 d"abril a partir de les 17.00 hores. El dimarts 3 d"abril es desenvoluparà l"activitat "La Tierra, ¡¡Es una peonza!!", un taller que té com a objectiu conéixer els distints moviments de la Terra, la rotació i la translació. El dimecres 4 i el dijous 5 seran sessions dedicades a la ciència en família, en el primer es treballaran els eclipses i el segon els volcans i terratrémols. El divendres 6 tindrà lloc el taller "Ludoteca Steam", una jornada divertida dedica als jocs de taula de la ciència, tallers STEAM i biblioteca de la ciència.

Així mateix, aquest continua obrint els caps de setmana amb tallers gratuïts enfocats al públic infantil, els dissabtes en horari de 17.00 a 19.00 i els diumenges d"11.30 a 13.30 hores, entre els quals destaquen una xerrada sobre Albert Einstein per al dissabte 7 d"abril, i un contacontes científic sobre la vida i aventures de Katia Krafft per al diumenge 8.

La resta del mes d"abril el Planetari treballarà aspectes bàsics de la química, estudiarà les peculiaritats del planeta Terra, les seues capes i com el devem cuidar, analitzarà el problema global que comporta el canvi climàtic, s"estudiarà com els exploradors i mariners s"orientaven amb l"ajuda de les estreles, coneixerem fenòmens com els tornados, huracans o tifons, i es desenvoluparà un taller de robòtica.