23/01/2020

230120 Presentacio Sis cordes mil veus (2).jpg

El projecte 'Sis cordes, mil veus' treballarà emocions i valors a les aules i compta amb el suport de la Regidoria d'Educació

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, i el guitarrista Pedro Navarro han presentat el projecte educatiu 'Sis cordes, mil veus', en el qual participarà també el CEFIRE Artísticoexpressiu. Navarro ha viatjat arreu del món mostrant el seu talent amb la guitarra i serà el mestre perfecte per a "treballar les emocions, el valor i l'esforç a través d'un component de la nostra cultura popular, com és la guitarra", com ha avançat Mezquita.

Així mateix, el regidor ha manifestat que "és un privilegi comptar amb un guitarrista com Pedro Navarro i és molt satisfactori poder acostar tot aquest llegat a l'estudiantat de secundària". Per a Mezquita, un dels punts forts de la proposta és la capacitat "d'integrar als alumnes mitjançant la participació en l'aula, introduir-los al món de la producció i la creació, i fer-los comprendre el valor del sacrifici i l'esforç".

La iniciativa 'Sis cordes, mil veus' està dividida en cinc sessions. Les dues primeres seran impartides pels professors i professores de música dels centres, i les dues últimes, les impartirà presencialment el guitarrista Pedro Navarro. L'última sessió serà un concert didàctic al Teatre del Raval, on l"alumant mostrarà l'aprenentatge adquirit durant les classes impartides en els centres. Hi participaran un total de sis centres (IES Francesc Ribalta, IES Miquel Peris, IES Vicent Castell, IES Matilde Salvador, IES Bovalar i l'IES La Plana) i vora 750 alumnes.

Per part de Navarro, qui ha trobat lloc en la seua agenda internacional de concerts per al projecte, "aquesta és una experiència molt emocionant per a mi perquè em permetrà estar en contacte amb generacions joves i mostrar l"art de la guitarra en la seua vessant particular, com és la nostra, la de Castelló". El guitarrista ha agraït el treball del departament d"Educació i del Cefire a l"hora de fer realitat una iniciativa que permetrà que "la gent més jove puga conéixer el món emocionant de la música".

D"altra banda, el director del CEFIRE Artisticoexpressiu, Ximo Montanyés, ha explicat que el projecte inclou "un taller formatiu de huit hores, i on el professora podrà treballar els aspectes que després aplicaran a l"aula i on es donaran les eines per treballar amb l"alumnat". El primer taller s"impartirà hui, 23 de gener, i el pròxim serà el 30 de gener.

Els continguts que es treballaran en les aules són la figura del compositor i de l'intèrpret, els aspectes tècnics de la prova de so, la música popular i culta, la música tradicional, els combos, els pals del flamenc i ritmes del món, tot amb l"objectiu de fomentar la música per promoure la igualtat i la convivència.