15/04/2017

15-04-2017 reunion Ciudades amigables (3).jpg

La regidora Mary Carmen Ribera explica que l"Imserso ha reconegut "el bon treball de l'ajuntament" amb aquesta invitació.

Castelló ha sigut l'ajuntament d'Espanya triat per a incorporar-se al grup de treball de ciutats amigables amb les persones majors. L"Imserso, organisme encarregat a Espanya d'impulsar i coordinar el projecte Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors promogut per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha convidat a l'Ajuntament de Castelló a formar part del grup de treball d'àmbit nacional per "el bon treball que esteu duent a terme".

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha mostrat la seua "satisfacció" per la decisió de l"Imserso i ha assegurat que aquesta adhesió "suposa un reconeixement al treball desenvolupat per l'Oficina del Major de l'Ajuntament de Castelló en el programa Castelló, ciutat amigable amb la gent gran, un projecte que no haguera sigut possible sense la col·laboració de la Universitat Jaume I i sense la implicació de desenes de persones de la nostra ciutat que han fet les aportacions per a avançar cap a una ciutat més integradora, respectuosa i intergeneracional".

Segons ha explicat l'edil, l"Imserso ha comunicat a l'Ajuntament de Castelló la seua decisió de convidar-li a formar part del grup de treball nacional arran de l'impuls que s'ha donat al projecte Castelló, ciutat amigable amb la gent gran. "Enguany volíem ampliar aquest Grup de Treball amb un ajuntament més i amb la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia", ha explicat el *Imserso a la Regidoria de Majors. "Coneixem el bon treball que esteu duent a terme en aquest projecte a Castelló per açò us convidem a formar part d'aquest grup", ha afegit la comunicació.

Com a part del treball desenvolupat per l"Imserso dins del marc de col·laboració signat amb l'OMS per a impulsar els projectes de ciutats o comunitats amigables amb les persones majors, en 2013 es va constituir el Grup de Treball que al llarg d'aquests anys ha recolzat la nostra labor amb l'elaboració de documents, recomanacions i eines que facilitaren la difusió del projecte i el desenvolupament del projecte per part dels ajuntaments adherits (un total de 108) a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors a nivel nacional.

Una ciutat amigable amb les persones de major edat reconeix la diversitat de les persones majors; promou una cultura d'inclusió compartida per persones de totes les edats; respecta les seues decisions i opcions de forma de vida i anticipa i respon de manera flexible a les seues necessitats i preferències relacionades amb l'envelliment actiu. La Regidoria de Gent gran va convocar al juny de 2016 els grups de treball en els quals es van arreplegar les propostes ciutadanes per a aconseguir que Castelló es convertisca en una ciutat amigable amb la gent gran que s'han traduït en un document amb 42 propostes ara en període de revisió per part de l"Imserso.