07/05/2021

La Regidoria de Transició Ecològica promou la segona edició amb 14 activitats d’educació ambiental per als centres de la ciutat

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló programa la campanya ambiental Eduquem en Verd amb l'objectiu de continuar implicant els centres escolars en l'aprenentatge sobre l'entorn natural i una alimentació responsable i saludable. Com a novetat, l'Ajuntament incorpora este any activitats sobre alimentació saludable, sobre les temporades dels cultius agraris i sobre la importància del sector primari per a la societat. La iniciativa està dirigida a les etapes d'Infantil, Primària i Secundària i contempla 14 activitats extraescolars.

«De nou animem a tots els centres escolars de Castelló a demanar les activitats programades en el marc de la campanya Eduquem en Verd, que és gran oportunitat per incorporar noves dinàmiques d'aprenentatge en educació ambiental dins i fora de l'aula i conscienciar als escolars de la importància de cuidar el nostre territori, la biodiversitat i l'equilibri amb l'entorn natural. A més, aquest any hem incorporat algunes activitats sobre alimentació i sobre les temporades de cultius», explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Els centres interessats poden escriure i sol·licitar informació a través de transicioecologica@castello.es. Les activitats es faran complint les recomanacions sanitàries i evitant desplaçaments amb autobús.

El catàleg d'activitats d'Eduquem en Verd inclou tallers, visites teatralitzades, gimcana o un concurs, activitats que facen valdre l'entorn natural com el Pinar del Grau, el Parc Litoral, activitats sobre la natura de Castelló, interpretacions del Parc Ribalta, activitats sobre les aus autòctones de Castelló i estudis de les petjades de la fauna del terme. La campanya potenciarà també la importància d'una alimentació sostenible i responsable, destacant el treball de les nostres productores i productores, amb activitats sobre el funcionament dels horts dirigida a l'alumnat més menut, sobre la importància de la biodiversitat conreada, sobre els mercats de proximitat i sobre l'impacte del consum en la salut i en l'entorn natural.