05/12/2016

fira de la taronja.jpg

Sara Usó presenta les Jornades Gastronòmiques de la Fira de la Taronja que tindran lloc els dies 10 i 11 de desembre en la plaça Fadrell.

La Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat, per segon any consecutiu, unes jornades gastronòmiques dins de la Fira de la Taronja per a fomentar l'ús de les taronges de Castelló en les seues múltiples facetes. Les jornades se celebraran el cap de setmana vinent, dissabte 10 i diumenge 11 de desembre, de 10 a 14 hores, en la plaça Fadrell, "es tracta d'un esdeveniment que vol potenciar el sector citrícola i el nostre producte estavella, les taronges de Castelló, des de les seues múltiples utilitats", ha explicat la regidora d'Agricultura, Sara Usó.

El dissabte 10 de desembre les Jornades Gastronòmiques de la Taronja inclouran degustacions, showcooking i demostracions en viu d'elaboracions culinàries realitzades per part del professorat i els alumnes de l'Escola d'Hostaleria del Grau amb taronges, mandarines i cítrics locals. Així, hi haurà una degustació gratuïta per als assistents de taronges i mandarines, elaboració de còctels i creps, amanides, salaons, postres semifreds, garapinyat de cacauets amb taronja i pirulins de taronja i xocolata. Totes les degustacions es vendran a 1€ la ració mitjançant tiquet.

Durant el matí del dissabte i el diumenge també hi haurà quatre tallers de dinamització infantil i conscienciació social i mediambiental amb l'objectiu d'educar i sensibilitzar al públic familiar i. especialment als més xicotets, sobre la importància de consumir un producte autòcton com és la taronja. En els tallers els xiquets i les xiquetes podran decorar caixes de cartó per a regalar taronges en Nadal, elaboraran ventalls decorats amb forma de taronges mitjançant la utilització de plats de cartó, antifaços representatius de la temàtica per a poder-los utilitzar en el photocall habilitat i s'habilitaran cartons perquè tots els xiquets i xiquetes puguen pintar un cartell de la taronja, recolzats pel personal de l'Escola de Belles arts.

Sara Usó ha agraït la col·laboració de l'Escola d'Hostaleria del Grau, de l'Escola de Belles Arts i dels agricultors que participen cada setmana en la Fira de la Taronja i ha animat als veïns i veïnes a acostar-se aquest cap de setmana a la plaça Fadrell, "per a conèixer tots els usos que pot tenir la taronja i reivindicar els nostres cítrics com un producte gastronòmic d'especial valor".