12/12/2016
El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, ha presentat la capa d"usabilitat que facilitarà l"accés de tots els col·lectius a la pàgina municipal.
El regidor de Transparència i Modernització de l'Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha presentat aquest dilluns la posada en marxa de l"accessibilitat a la pàgina web municipal. Es tracta d"una iniciativa que permetrà que les persones amb qualsevol tipus de discapacitat, ja sigui visual, cognitiva, auditiva o amb mobilitat reduïda, puguen navegar amb total facilitat per l"entramat virtual del consistori castellonenc.
García ha explicat que "per a aquest equip de govern és tot un avanç poder oferir la possibilitat que qualsevol ciutadà puga navegar per la pàgina web de l'Ajuntament sense cap tipus de limitació". El regidor de Transparència i Modernització ha assegurat que "la inclusió dels col·lectius amb discapacitat en l"ús quotidià del nostre espai web era un dels objectius més importants d"aquesta regidoria, que per fi pot donar resposta a les demandes d'aquestes persones".
D"aquesta manera, segons ha assenyalat García, "hem aconseguit disposar d"un espai web universal que no posa barreres a cap ciutadà". I és que l"accessibilitat a la web de l'Ajuntament de Castelló presenta tot tipus d'ajuda i alternatives per a aquells que no poden veure, llegir o escoltar els continguts i, fins i tot, per a tots els que no poden utilitzar el ratolí per problemes de mobilitat".
En el cas de les persones amb discapacitat visual, l"opció d"accessibilitat de la pàgina municipal ofereix un sistema que llegeix tot el contingut i permet l"elecció dels apartats a través de números. "Es tracta d"un sistema més amigable perquè està pensat per a la diversitat funcional però acaba beneficiant a tothom ja que el fet que la web et vaja llegint el contingut pot resultar també d"ajuda a persones majors o amb nul·la experiència en el camp de les noves tecnologies", ha subratllat el regidor.
De cara a les persones amb mobilitat reduïda, l"accessibilitat a la pàgina web es durà a terme a través de la veu, ja que a través de sons podran activar les diferents opcions. Segons ha explicat Garcia, "en el cas de les persones que no poden moure el ratolí, el sistema inclou un teclat virtual que fa un escombratge per les diferents opcions perquè l"usuari pugui emetre un so concret al moment en el qual vol triar una de les pestanyes".
Respecte a aquells que tinguen cap tipus de discapacitat cognitiva, el sistema de la web permet simplificar la informació i ofereix una opció de lectura per explicar el contingut de forma adaptada. Finalment, l"accessibilitat a l"espai municipal també inclou la possibilitat que els usuaris amb problemes de visió puguen suprimir el disseny i quedar-se únicament amb el missatge escrit, de manera que es crea una interfície molt senzilla solament de lletres que simplifica la recepció visual.
"El disseny de l"accessibilitat a la web municipal ha comptat amb el suport dels col·lectius implicats i d"organitzacions com l'ONCE o empreses com la Clínica Baviera, que han fet aportacions per millorar el resultat final", ha destacat el regidor.