31/12/2016

Amparo Marco y Toni Lorenzo(2).jpg

Amparo Marco destaca que aquest tipus de mesures beneficien de manera directa a les xicotetes i mitges empreses de la ciutat.

L'Ajuntament de Castelló ha finalitzat l'exercici de 2016 pagant als seus proveïdors en un termini de 4,22 dies, una xifra molt per sota dels 30 dies que admet la llei i molt inferior també als 22,19 dies que tardaven a cobrar les empreses al juny de 2015, abans del canvi de corporació.

El tinent d'alcaldia de Gestió Municipal i responsable de l'àrea econòmica del consistori, Antonio Lorenzo, ha explicat que "el nou Govern Local ha aconseguit reduir el temps de cobrament gràcies a la salut financera de l'ajuntament i a la bona gestió administrativa que s'estan realitzant des de les diferents àrees de gestió, facturació, fiscalització i tresoreria". De fet, Lorenzo ha destacat que durant l'any aquesta xifra haja arribat a ser menor, ja que en mesos com a febrer es va aconseguir pagar en 2,34 dies de mitja; al juny en 3,16 i al juliol en 3,58.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta dada i ha explicat que "és conseqüència de l'aposta del Govern Local per incloure procediments i criteris per a millorar l'eficiència en la gestió municipal". En aquest sentit, Marco ha detallat que "enguany s'ha aconseguit el superàvit més gran de la història de l'Ajuntament: 22,6 milions d'euros; una reducció del deute del 79 al 42%, passant de 115 milions d'euros a 72 milions, i tindre un matalàs financer de 5,3 milions que és el que ens permet pagar amb celeritat als nostres proveïdors i demanar menys diners als bancs".

La primera edil, que ha agraït la labor realitzada per regidors i funcionaris en enguany, ha volgut posar l'accent que aquest tipus de mesures "beneficien i milloren la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Castelló en èpoques de crisis com les actuals. Agilitar el pagament a proveïdors és fonamental perquè moltes xicotetes i mitjanes empreses milloren el seu finançament, puguen mantenir la seua liquiditat i no hagen de recórrer a préstecs".