25/05/2017

170525 movilidad empleadas.jpg

L'entitat local s'adherirà al conveni marc que en aquest sentit subscriuran la Conselleria de Justícia i la FVMP.

La vicealcaldessa de l'Ajuntament de Castelló i regidora d'Igualtat, Ali Brancal, i el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, al costat del secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, han presentat hui l'adhesió del consistori castellonenc al conveni marc establit entre la Conselleria de Justícia i la Federació Valenciana de Municipis i Provincies (FVMP) per a impulsar la mobilitat de les empleades públiques entre administracions per raó de violència de gènere.

Aquest acord, que se signarà pròximament entre la Conselleria i la FVMP establirà el marc general de cooperació per a impulsar l'aplicació del principi de mobilitat de les empleades públiques entre la Generalitat i les administracions locals de la Comunitat Valenciana, per raó de violència de gènere, donant efectivitat al dret contemplat en l'article 82 del Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (TREBEP) i els articles 109 i 113.3 de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana (LOGFPV).

Sobre aquest tema, la vicealcaldesa ha manifestat que aquest acord i l'adhesió de l'Ajuntament de Castelló al mateix és "una de les formes que tenim per a oferir solucions als problemes que crea la violència masclista".

La també edil d'Igualtat ha destacat que la iniciativa tracta de "facilitar la mobilitat entre administracions de les dones víctimes de violència de gènere. Es genera un greu problema quan una dona ha d'abandonar el seu lloc de residència i treball per una qüestió de risc de la seua vida. Per tant, estic molt satisfeta que açò siga, per fi, una realitat".

El secretari autonòmic ha puntualitzat que les treballadores públiques de les administracions valencianes caracteritzades com a "víctimes de violència de gènere, podran demanar una adscripció provisional a un lloc de treball en una administració diferent de la seua d'origen". Es tracta d'un conveni marc "plenament inserit en les polítiques de la Generalitat per a combatre la violència de gènere. Ara mateix estem treballant en la redacció del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere que es presentarà pel Consell de la Generalitat durant la primera quinzena de juliol".

A més, també ha explicat que "la dona que vulga demanar l'adscripció provisional solament haurà de reunir els requisits legals per a ocupar el lloc de treball de destinació i mantindrà el seu nivell retributiu en l'administració. A més, serà ella qui decidisca a quina localitat voldrà anar destinada".

Puchades també ha avançat que "en el futur hauríem d'intentar fer-ho extensible al conjunt de les administracions de l'estat que estan presents en el territori valencià. Este és el compromís institucional per a anar obrint una via també en l'àmbit de l'empresa privada que ha de reconèixer el dret de les dones treballadores víctimes de la violència de gènere".

Per la seua banda, el regidor Antonio Lorenzo ha declarat que "aquest és el compromís de l'administració local de Castelló per lluitar no solament contra la violència de gènere, sinó també contra els efectes perversos que té aqueixa violència exercida sobre les dones treballadores que veuen cercenada la seua llibertat de treballar on volen per culpa dels terroristes que coarten la seua capacitat. Es tracta de tenir una administració decent que lluita per la igualtat i el respecte cap a totes les persones".