29/12/2016

30-12-2016 reunio xarxa sanitaria 2.jpg

Les properes Jornades de Cooperació 2017 se centraran en els 17 objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

L'Ajuntament de Castelló, la Universitat Jaume I i la Cardenal Herrera i els diferents Col·legis Professionals de la província, membres de la Xarxa Sanitària Europea, es van reunir per primera vegada el dijous 15 de desembre per debatre el proper tema central de les Jornades de Cooperació 2017. L'any que ve, el tema principal versarà sobre els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per les Nacions Unides relacionats amb la Salut.

Així, a la reunió va acudir el regidor de Benestar Social, Jose Luis López, com a representant de l'Ajuntament i va destacar "la gran col·laboració entre totes les institucions participants per aconseguir un objectiu comú: una societat castellonenca més formada en temes de salut".

Durant la primera reunió, universitats, col·legis i ajuntament van tractar diversos temes relacionats amb l'arrencada de la xarxa, la qual es va crear al gener amb la signatura del conveni de col·laboració. Segons Gonzalo Pareja, delegat de MedicusMundi, l'ONG impulsora de la xarxa, "aquesta primera presa de contacte entre tots els col·laboradors era molt important per marcar un full de ruta i veure com anem a procedir a partir d'ara".

Xarxa Sanitària Solidària.

La Xarxa Sanitària Solidària está formada per nombroses i diverses entitats del sector sanitari de la província de Castelló, que han mostrat el seu compromís amb la formació de professionals i estudiants en temes de Salut Global.

Per a la seua creació i engegada compta amb el compromís i participació dels les dues Universitats (Cardenal Herrera CEU i Jaume I), els Col·legis Professionals Sanitaris de la província (Dentistes, Infermers, Farmacèutics, Fisioterapeutes, Metges, Podólogos i Psicòlegs) i l'Ajuntament de Castelló.

No obstant això, un dels principals objectius de la Xarxa és la d'incorporar progressivament noves entitats que representin al sector sanitari de la província (noves ONGD, centres de formació, altres administracions públiques…), para d'aquesta forma créixer, arribar a més gent, crear nous vincles de treball i col·laboració, i sobretot, comptar amb una societat més formada i informada sobre les causes i les possibles solucions als problemes sanitaris a nivell local i global.