08/06/2016
La regidora Mary Carmen Ribera destaca que els grups focals segueixen les indicacions del protocol de Vancouver de l'OMS.
La Regidoria de Gent Gran ha convocat aquesta setmana els grups focals amb els quals s'inicia la fase de diagnòstic per a convertir a Castelló en una ciutat amigable amb la gent gran. La regidora Mary Carmen Ribera ha acudit a les sessions d'aquests grups en els quals es formulen preguntes entorn de vuit temàtiques: espais a l'aire lliure i edificis; transport; habitatge; respecte i inclusió social; participació social; comunicació i informació; treball i participació ciutadana i serveis socials i de salut. "La metodologia segueix el protocol de Vancouver aprovat per l'Organització Mundial per a la Salut (OMS)", ha apuntat l'edil.
Tots les sessions, que es perllongaran fins al 21 de juny, s'han convocat en el centre de majors de Columbretes. Els grups focals s'han dividit segons edats i zones geogràfiques de la ciutat i, a més, es convocaran quatre grups d'interès amb cuidadors; personal d'administracions públiques; empresaris, comerciants i professionals i grups d'associacions i ONG.
Les sessions, dirigides pel personal de la Universitat Jaume I que participa en aquest estudi i de l'Oficina del Major, consisteixen en el plantejament d'una sèrie de preguntes de cada àmbit temàtic en la qual tots els integrants del grup focal participen. Ribera ha explicat que "la sessió conclou amb una espècie de resum que arreplega les principals conclusions".
De les tres sessions celebrades fins al moment (els grups focals van arrancar dilluns passat), algunes dels plantejaments que han traslladat les persones participants són la necessitat d'ampliar les zones d'ombra en la ciutat, disposar de més condícies públiques, queixes per la supressió de línies d'autobús amb l'entrada del TRAM, l'absència de marquesines en algunes parades; que els comerços no estan adaptats per a gent gran i ni tan sols disposen d'un lloc on asseure's, la necessitat que es respecten els carrils bici i els ciclistes no circulen per les voreres...
La regidora de Gent gran també ha afirmat que entre els suggeriments que ja s'han arreplegat s'explica "la creació d'un servei d'assessorament psicològic, més centres de majors com els de Columbretes, més places públiques en residències o habilitar zones de pàrquing reservades per a gent gran". Fins al moment, segons ha afegit Mary Carmen Ribera, el grau de satisfacció que tenen els majors amb la ciutat és elevat.