30/06/2017

La directora general de Transparència i Participació i la vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, han participat en la trobada al costat d'altres experts.

Aprofundir en les possibilitats de participació ciutadana i debatre sobre la normativa vigent sobre aquesta matèria ha sigut l'objectiu de la jornada de debat i reflexió sobre la Llei de Participació Ciutadana i Suport a l'Associacionisme, organitzades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. La trobada, que s'ha celebrat aquest matí en el Menador, ha comptat amb la presència de la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas i la vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal.

Després de la celebració d'aquesta jornada, la vicealcaldessa ha volgut constatar que "la cooperació total entre la Direcció General i les regidories de Participació i Transparència per a l'elaboració d'una llei que, tot i que encara li queda recorregut, serà un important marc que beneficiarà a la ciutadania".

La jornada ha constat d'una conferència i una taula de debat posterior amb la presència d'una cinquantena de membres d'associacions veïnals. Aitana Mas ha dirigit la taula redona, en la qual cada ponent ha tingut deu minuts per a realitzar la seua intervenció, seguida de quinze minuts de torn obert de preguntes.

La conferència ha estat a càrrec de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, qui a partir de les 9 ha parlat de "Participació ciutadana: de la teoria a la pràctica". A les 10.30 el debat ha reunit a Ali Brancal, vicealcaldessa de Castelló i regidora de Participació Ciutadana; Víctor Escoín, professional del Tercer Sector, i Carmen Carreras, vicepresidenta de l'associació cultural La Flama.

El diàleg i les conclusions han ocupat als participants des del migdia fins a les 13.30 hores i, a la seua finalització, un dinar ha posat el punt final a la jornada, que ahir es va celebrar a Paiporta i el pròxim 7 de juliol arribarà a Elx. A més, les conclusions d'aquestes jornades es penjaran a la web de la Conselleria de Transparència perquè tots els ciutadans i ciutadanes puguen accedir a les mateixes.

Cal recordar que l'Ajuntament de Castelló ha engegat enguany els pressupostos participatius, una iniciativa que ha permès als veïns i veïnes de Castelló majors de 16 anys decidir amb les seues propostes la destinació d'1.650.000 euros del pressupost municipal per a enguany. El projecte ha sigut un èxit de participació, doncs prop de 3.000 ciutadans han votat les propostes finalistes.