21/01/2020

El regidor d'Innovació Digital presenta l'eina que millora l"accessibilitat i incrementa les funcionalitats de l"anterior

El regidor d'Administració Electrònica i Innovació Digital, David Donate, ha presentat hui la nova Seu Electrònica de l'Ajuntament de Castelló. Una eina a la qual es pot accedir a través de l'enllaç seuelectronica.castello.es que facilita les gestions de la ciutadania i ofereix més funcionalitats que l'anterior, sent més intuïtiva, accessible i àgil.

Com ha detallat Donate, la nova seu electrònica millora la facilitat d'ús en la tramitació destacant "la creació de formularis específics adaptats a cada tràmit o la possibilitat d'aportar nova documentació a un expedient ja existent a l'Ajuntament". També permet annexar qualsevol format de fitxer a tràmits i expedients i "s'ha ampliat la seua grandària màxima a 40 MB per fitxer, sense límit quant al nombre de fitxers, donant així resposta a una demanda dels usuaris i usuàries".

A més, s'ha simplificat la signatura electrònica de tràmits i s'ha activat un portafirmes perquè una empresa o persona física puga signar electrònicament documents que els ha enviat el consistori. També permet la consulta dels registres d'entrada de les sol·licituds, disposa d'accés a les notificacions electròniques integrat en la pròpia seu i ofereix accés als expedients i documents per a conéixer l'estat d'aquests.

Entre les novetats, el regidor ha ressaltat el Portal Tributari, "que millora el funcionament del pagament de tributs, permet la consulta d'informació de béns i ofereix accés a les dades del padró d'habitants".

Donate ha posat l'accent en l'augment d'usuaris d'aquesta eina activada, en la versió anterior, al juny del 2018, sota la direcció del que era regidor de Modernització, Ignasi Garcia. Aqueix any, el 2018, va acabar amb 2.586 tràmits realitzats en els sis mesos de funcionament. I en 2019, de gener a desembre, es van comptabilitzar un total de 9.419 tràmits.

Quant a l'ús que la ciutadania fa de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Castelló, l'edil d'Administració Electrònica i Innovació Digital ha explicat que els tràmits més freqüents són "la presentació d'instàncies genèriques, els informes de Policia Local i les autoritzacions temporals per a l'ocupació de la via pública". Li segueixen la sol·licitud del certificat d'empadronament, la declaració responsable d'obres, l'autoliquidació de l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana i la sol·licitud del volant d'empadronament, entre altres.