13/03/2016

Cloenda escola d_acollida(1).jpg

El regidor José Luis López destaca la "implicació d'alumnat i professorat" per a afavorir la integració i la convivència.

La Regidoria de Benestar Social, Dependència i Joventut, a través del Negociat d'Immigració i Convivència Social en el qual s'emmarca l'Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social-AMICS, ha lliurat els diplomes de la primera edició de l'Escola d'Acolliment 2016, un programa dirigit a persones majors d'edat procedents d'altres països "l"objectiu del qual és acostar els valors i regles de convivència democràtica, els drets i deures, l'estructura política i els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana a immigrants", ha destacat el regidor de Benestar Social, José Luis López.

Aquesta primera edició ha comptat amb la participació de 24 alumnes procedents de nou països: el Marroc (9), Colòmbia (3), Equador (2), Nigèria (2), Senegal (1),Veneçuela (3), Algèria (2), Hondures (1) i Brasil (1). El regidor ha felicitat a l'alumnat i ha agraït "la implicació de totes les persones que han fet possible l'èxit d'aquesta Escola d'Acolliment".

Cal destacar que en aquesta edició s'ha admès a alumnat d'altres municipis de la província, en concret, d'Orpesa, Vinaròs, Benicarló, Benicàssim i Vila-real prèvia petició dels regidors corresponents per no disposar en aquest moment d'aquest servei. Les Escoles d'Acolliment acrediten documentalment el nivell d'integració i com a tals es consideren en els expedients de regularització administrativa per les Oficines d'Estrangeria.

El professorat, de caràcter voluntari, ha estat compost per nou docents procedents de personal municipal del Negociat d'Immigració i Convivència Social-AMICS i Policia Local, personal de l'Equip d'Atenció a Immigrants de la Guàrdia Civil (EDATI) i alumnat en pràctiques de la Universitat Jaume I. "L'Escola d'Acolliment no seria possible sense estudiants però tampoc sense el compromís del professorat que ha impartit les sessions", ha subratllat l'edil.

Amb una durada de 40 hores lectives, s'han impartit matèries relatives a Dret comunitari, constitucional i autonòmic; valencià; geografia i història; llei d'integració d'immigrants de la Comunitat Valenciana; Lleis d'Estrangeria; Ordenança Municipal de Convivència i de tinença de gossos: llei de violència domèstica: forces i cossos de seguretat de l'Estat; mòduls pràctics i sensibilització a través del projecte Stop Rumors Castelló. A més, en aquesta edició s'ha realitzat una visita guiada al Museu de Belles arts com a complement a la formació rebuda.