11/06/2024

 

11 de juny de 2024.- L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, ha presidit aquest matí la presentació dels nous cursos de formació a la carta que ofereix l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb diferents associacions empresarials. Una trobada que s'ha celebrat en el Real Casino Antic de Castelló i en el qual han participat una trentena de representants d'empreses, sindicats i altres entitats que promouen el desenvolupament socioeconòmic a la ciutat.

 

Carrasco, qui ha estat acompanyada pel regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, ha comentat en primer lloc que “des que arribem a la responsabilitat de govern, gràcies a la confiança dels castellonencs, el foment de l'ocupació i la inserció laboral dels nostres veïns ha sigut una de les nostres prioritats”.

 

Som l'espill on molts altres es miren a nivell no sols autonòmic sinó nacional, amb recursos com el Centre de Formació Municipal ‘Tetuan XIV’ i les seues més de 90 especialitats”, ha afirmat.

 

Set nous cursos

Les associacions empresarials que han presentat hui els seus cursos han sigut: XARXATEC (Associació d'Empreses Tecnològiques): “Habilitats Comercials en el sector tecnològic”; APIMAGC (Associació Provincial Instal·ladors d'Aigua, Gas i Calefacció): “Lampisteria i Climatització”; *AIECS (Associació Provincial d'Instal·ladors Elèctrics i Activitats Similars): “Instal·lació i manteniment elèctric”; ACTM. Associació Empresarial Castellonenca de Transport Mercaderies: “Certificat d'Aptitud Professional (CAP)”; APANCAS (Associació Forn Artesanal): “Forn artesanal”; APECC (Associació Provincial d'Empreses de la Construcció): “Col·locació d'algeps laminat”; APECAS. (Assoc. Moviment i Excavació de Terres i Acadèmia Industrial): “Operador/a de Màquina d'Excavació i Moviments de Terres”.

 

D'aquests cursos, que es desenvoluparan al llarg de 2024 i que tindran una duració que varia entre les 80 h i 140 h, està previst que es beneficien un total de 98 persones desocupades, comptant amb una inversió pròxima als 100.000 euros per part de l'Ajuntament de Castelló.

 

Carrasco ha continuat dient que “què millor que anar de bracet de les empreses, que al cap i a la fi són les vertaderes generadores d'ocupació. Que saben perfectament quin tipus de perfils de treballador, quin tipus de destreses i habilitats ha de tindre una persona per a encaixar en la seua plantilla o organigrama”.

 

Perquè una persona formada ‘ad hoc’, de manera específica per a exercir una tasca determinada en una empresa, és més fàcil que aconseguisca la seua inserció i aconseguir un contracte laboral en eixa mateixa empresa, després d'un període de pràctiques. També com apostem des de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló, volem reforçar eixa sinergia, eixa col·laboració públic-privada que fa més senzilla i eficaç la inserció laboral”, ha prosseguit.

 

Perquè la millor política social és la creació d'ocupació. I quin millor si es tracta d'ocupació de qualitat i col·laborant amb sectors i empreses líders, com les que es donen cita hui ací”, ha recordat.

 

Per una ocupació estable, talent i dinamització econòmica

Begoña Carrasco ha ressaltat que “l'objectiu que perseguim amb aquests cursos és clar: que persones desocupades de la nostra ciutat compten amb eixa formació específica i amb la realització d'eixes pràctiques que permeten la seua inserció laboral en les empreses que necessiten d'aquests perfils. D'aquesta manera, estem també fomentant també que aquestes persones puguen desenvolupar el seu talent a casa, a Castelló. Que puguen comptar amb una major estabilitat”.

 

La màxima responsable municipal també ha volgut destacar que “des de l'Ajuntament apostem per una ciutat dinàmica, amb eixes empreses que són el motor que espenta la nostra economia, que crea ocupació i que genera benestar en la societat de Castelló. I posant ‘catifa roja’ a tot aquell que vulga invertir a la ciutat, que genere oportunitats, ocupació, prosperitat i futur a Castelló”.

 

 

L'alcaldessa també ha convidat a la participació en aquest projecte a totes les entitats i associació presents ja que “com més siguen les parts implicades en aquest projecte, quants més sectors arriben aquestes formacions, més fàcil serà la inserció laboral, més oportunitats de trobar un lloc de treball tindran aquestes persones que estan formant-se i les que busquen una ocupació a Castelló”.

 

Carrasco ha posat de rellevància la seua confiança en aquesta iniciativa “ja que estem segurs que farem que siguen moltes les famílies castellonenques que vegen millorada la seua situació i que poden afrontar el futur amb millors perspectives. I que les empreses puguen millorar les seues plantilles, i en conseqüència, els seus objectius”.

 

Compromís municipal

L'alcaldessa ha subratllat que farem “l'accés a una ocupació estable i de qualitat siga possible a Castelló, apostant perquè tot el talent es quede a la nostra ciutat i siga la garantia de futur de les nostres empreses.

 

Aquesta iniciativa de formació a la carta és ideal, perquè amb més talent atraurem més empreses i amb més empreses atraurem més oportunitats fins a la nostra ciutat. Hui apostem per més formació, més ocupació, més benestar. Hui continuem complint amb la paraula donada, construint entre tots, un Castelló amb més oportunitats, amb més ocupació. I per això, des de l'Ajuntament de Castelló, estem posant tots els nostres recursos al servei dels ciutadans i les empreses de Castelló. Als quals ja participeu i als quals hui mostreu el vostre interés a conéixer més detalls d'aquesta “Formació a la Carta”.

 

Carrasco ha reiterat que “aquesta formació a la carta està pensada per a atendre les necessitats formatives reals dels diferents sectors productius locals. Totes les associacions professionals que hem consultat, i que estan hui ací, han constatat la necessitat d'incorporar persones formades per a cobrir l'actual demanda de llocs vacants”.

 

Això és una cosa que un país amb prop de 3 milions de persones en situació de desocupació no es pot permetre. Per això, des de les institucions com l'Ajuntament de Castelló, hem d'aportar tot els nostres esforços per a aconseguir que la formació i la generació de llocs de treball, no compten amb traves per a ser realitat. Perquè el benestar dels nostres ciutadans està en joc”, ha recalcat.

 

 

Objectiu més del 50% d'inserció laboral

Per part seua, el regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, ha volgut insistir que “aquesta és una metodologia que genera inserció laboral d'acord amb les necessitats reals de les nostres empreses. El projecte de Formació a la Carta es basa en la programació i organització d'accions formatives que tenen com a objectiu principal millorar l'ocupabilitat i facilitar la inserció laboral dels ciutadans de Castelló”.

 

L'objectiu és preparar a persones desocupades, bàsicament, segons les necessitats reals del teixit empresarial i, a més, aconseguir almenys un 50% d'inserció laboral, la qual cosa és molt important. Aquestes accions van dirigides preferentment a persones desocupades i que estiguen empadronades a la ciutat de Castelló”, ha resumit.

 

Entre les entitats convidades a aquesta trobada, a més de les quals han presentat els seus cursos, han sigut presents, entre altres: Ascer; ATC; Astrauto; Networking Directives Castelló; Associació d'Empresàries de Castelló; Gremi de Carnissers; Confecomerç; Col·legi d'Economistes; Carrefour o Ashotur.

​​​​​​​