20/10/2023

Vinaròs ha inaugurat el II Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, una iniciativa culinària impulsada per la Diputació de Castelló que pretén reunir els millors productes i sabors de tota la província. Arantxa Miralles, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Castelló, ha acudit a la presentació, on ha reiterat el seu compromís de convertir a la ciutat de Castelló en un referent gastronòmic.

L'esdeveniment es celebrarà els dies 20, 21 i 22 d'octubre en el Passeig Colón de Vinaròs i comptarà amb la primera línia del talent culinari castellonenc. De fet, seran presents un total d'onze restaurants Estrella Michelin, tres d'ells de la província. A més, servirà com a aparador dels productes i novetats que s'elaboren a Castelló i que moltes vegades passen desapercebuts a ulls dels turistes.

També es comptarà amb una zona d'exposició per a la compra de productes alimentaris de restaurants associats a “Vinaròs Gastronòmic”, amb tres espais en els quals s'aniran alternant restaurants de la capital del Baix Maestrat. En aquest sentit, l'esdeveniment inclourà punts d'informació, zones de descans, barres de beguda i un escenari amb pantalla gegant per a demostracions culinàries i presentacions de productes.

“La gastronomia castellonenca és un autèntic tresor culinari que sovint passa desapercebut. Estem parlant d'una ciutat que compta amb una diversitat de productes d'alta qualitat que mereixen un reconeixement major. Des de la regidoria de Turisme estem treballant per a posar en valor el turisme gastronòmic de Castelló i convertir-lo en un dels nostres punts forts”, ha assegurat la regidor. En este sentit, ha conclòs que “iniciatives com aquest festival són una ajuda per a unir a professionals del sector i consumidors, potenciar la indústria i atraure turisme a la província”.